Toch nog een Summer Musical School in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Het was even onzeker gezien de corana-crisis maar nu het kabinet de 1,5 meter maatregelen voor jongeren onder de 18 heeft versoepeld is het zeker: Musical Summer School 2020 kan veilig doorgaan!  In deze zesde editie van “Musical Summer School” gaan de kinderen aan de slag het thema: “It’s showtime!” Dat wil zeggen dat zij een revue gaan maken van bekende en onbekende shownummers.

De studenten gaan leuke sketches spelen, mooie liedjes zingen en coole choreografieën dansen. Dit jaar is er veel ruimte voor je eigen creativiteit! Wilde jij altijd nog dat éne nummer zingen of die éne dans doen of kan jij heel goed op je kop staan of jongleren? Dat kan dus allemaal in: “It’s Showtime!” Laat in je aanmelding weten wat jij graag zou willen doen in de show en dan gaan de mensen van de Musical Summer School kijken of het in de revue kan worden gestopt!

Musical Summer School is een initiatief van Theater Academie Enkhuizen en is bedoeld voor kinderen die ook in de zomer graag iets cultureels doen. Toneel of danservaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans maar ook decorbouw en kostuums maken komen dit jaar aan bod. Aan het einde van de week worden de aangeleerde kunsten opgevoerd in een voorstelling voor de ouders, in een echte theaterzaal.

De repetities en de eindvoorstelling vinden plaats op de derde verdieping in de theaterzaal van cultureel centrum “De Drom”. Theater Academie Enkhuizen heeft hier ook haar wekelijkse musical lessen. Dit alles onder leiding van de ervaren musical,- en dansdocent Menno Leemhuis die zijn sporen in het vak ruim verdiend heeft. Niet alleen toerde hij zo’n 10 jaar in grote musicalproducties hij was ook verantwoordelijk voor de choreografieën van diverse shows in binnen,- en buitenland. In 2018 won hij diverse prijzen waaronder een ‘Dutch Dance Award” voor beste choreograaf en hij geeft les bij het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam. Een school met een vooropleiding voor jong musicaltalent.

“Voor het nieuwe seizoen van Theater Academie Enkhuizen kunnen leerlingen zich ook nog aanmelden“, zegt Menno,  “We zijn een kleine intieme school, een fijne sociale omgeving waarin elk kind zich prettig en veilig voelt en zo alle aandacht krijgt die hij of zij verdient zodat zij zich het beste in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen”, legt hij uit.

“ Ook de zaal is top! Met ‘De Drom’ had ik me geen betere locatie in Enkhuizen kunnen wensen. Ik geniet elke week weer van al die kinderen die blij en lachend de deur uit gaan, of eigenlijk lachend en zwetend de lange trappen op, – en af komen puffen.” grapt hij. “Het is nog best een klim hoor die derde etage, vooral in de zomer!”

“Het is nu alweer de zesde keer dat ik de Musical Summer School organiseer en de kinderen worden elk jaar fanatieker en enthousiaster”, aldus Menno. “Ze komen van heinde en verre en dus niet alleen uit Enkhuizen en omgeving. Vorig jaar hadden we een meisje uit België en zelfs twee meiden uit Spanje! Bovendien maken ze hier vrienden voor het leven want het belangrijkste van Musical Summer School is niet alleen het zingen, dansen en toneelspelen maar dat je dat samen met andere kinderen doet.” Zo wordt deze zomervakantie er één waarin je niet alleen mooie ervaring op doet maar ook nieuwe vrienden maakt!

De Musical Summer school vindt plaats op de volgende data:

  • Week 28:   7  juli tot en met 10 juli  2020   (onder voorbehoud)
  • Week 30:   20 juli tot en met 23 juli  2020
  • Week 33:   9 aug. tot en met 12 aug.2020

Er is maar beperkt plaats, dus wees snel met boeken! Om je aan te melden of voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@theateracademieEnkhuizen.nl