Tiny houses in Enkhuizen “We wachten nu al jaren”

ENKHUIZEN – Met een boel bombarie en een speciaal voor dit project aangemaakte website en persconferentie  kondigde Welwonen in samenspraak met gemeente Enkhuizen in de vorm van wethouder Erik Struijlaart zo’n twee jaar gelden de komst van Tiny Houses in Enkhuizen aan.

Gegadigden konden zich aanmelden via een speciale website en de inwoners van Enkhuizen werden opgeroepen om mogelijke locaties voor de speciale woningen aan te wijzen. Ondertussen zijn we bijna twee jaar verder en is er van enig Tiny House nog geen sprake. Locaties die de voorkeur hadden voor de gemeente waren Melkbron en Berrie, maar de bewoners van die wijken kwamen direct al in verzet tegen de plannen.

De belangstelling voor de Tiny Houses was groot onder de jeugd van Enkhuizen, er kwamen twee jaar terug toen de gemeente deze woonvorm bekend maakte ruim 200 inschrijvingen binnen van jongeren die interesse hadden in deze woonvorm die snel gerealiseerd zou worden. Echter is de teleurstelling groot nu er bijna twee jaar na dato nog niets echt concreet gerealiseerd is.

Gesteggel tussen Welwonen en de gemeente, de gemeente houdt vast aan de lokaties op de Melkbron en Berrie, en Welwonen kiest voor Anjerstraat en de plek die vrijkomt aan de Flosbeugel als de noodschoolgebouwen weer worden opgeheven.

Verwijten over en weer, maar de toekomstige bewoners die een snelle woonruimte ter beschikking dachten te hebben staan met de handen in het haar.  “We wachten nu al jaren” laat een jong stel aan Enkhuizen Actueel weten. “We hadden vorig jaar goede hoop eindelijk samen iets te kunnen opbouwen”.