Tess en Ties uit T2E: dé Junior Ondernemers van West-Friesland!

ENKHUIZEN – Op maandag 7 juni vond de finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 plaats in schouwburg Het Park in Hoorn. Door een jury bestaande uit West-Friese ondernemers en deskundigen werd dé Junior Ondernemer van West-Friesland gekozen: Tess de Boer en Ties de Graaff van T&T Likeur. Zij verkochten bij het RSG-project ‘Economie in Bedrijf’ likeurpotten met gedroogd fruit, kruiden en andere ingrediënten. De kopers moesten zelf nog de alcoholische drank toevoegen, maar een van de smaken was ook alcoholvrij te ‘brouwen’.

De tweede prijs ging ook naar een groepje van RSG Enkhuizen, namelijk de HAVO-2 leerlingen Erlin Zalm, Guus Offerman en Hannah Koomen. Met hun bedrijfje ‘Pure for Chocolate’ verkochten ze bijna 900 repen die ze zelf in de fabriek hadden ontwikkelt. Beiden winnende groepjes mochten een cheque ontvangen met een geldbedrag van de Rabobank West-Friesland.

De RSG Enkhuizen was goed vertegenwoordigt op het gala

Jong21 is een wedstrijd voor (ondernemende) scholieren die de Rabobank West Friesland i.s.m. Stichting Day for Change organiseert. Het event vond dit jaar zowel live als online plaats vanuit schouwburg Het Park in Hoorn. Het publiek volgde de Livestream, terwijl de jury in de zaal zat en de jonge ondernemers per bedrijfje steeds langskwamen.

In totaal waren er 19 finalisten van verschillende scholen uit West-Friesland om in kleine groepjes op het podium hun pitch te doen (aan de hand van een vooraf opgenomen filmpje) en de vragen van de vakjury te beantwoorden. Ruben van Haarlem, Accountmanager MKB van Rabobank West-Friesland presenteerde de middag. Met het project #Jong stimuleert de Rabobank al sinds 2017 (duurzaam) ondernemerschap onder West-Friese jongeren.

Ondanks de corona-situatie wist de sectie economie van de RSG, samen met de leerlingen en wat aanpassingen, het project ‘Economie in Bedrijf’ in al haar veertien tweede klassen (VMBO, HAVO en ATHENEUM) dit schooljaar uit te voeren en konden de 14 beste groepjes (één per klas) worden ingezonden naar de finale. Alle groepjes presenteerde op een geweldige manier. De economiedocenten van de RSG worden alleen maar trotser op deze ondernemende leerlingen.

Foto’s aangeleverd

Reageer op dit onderwerp