8.8 C
Enkhuizen
17 oktober 2020 05:54
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Terugblik paasweekeinde: Rustig en goed verlopen ondanks Corona maatregelen

ENKHUIZEN – Ondanks de geldende Corona maatregelen en mede dankzij de herhaaldelijke landelijke en regionale oproepen is het paasweekend in Enkhuizen goed verlopen en gaat de boeken in als een rustig weekend. 

Het incident waarbij een moeder en 1-jarig kind werden bespuugd door twee voorbijgangers op een scooter is te betreuren en heeft voor veel aandacht op sociale media gezorgd. Ook regionale en landelijke media hebben over het incident bericht.  Het incident ligt voor onderzoek bij de politie.

Er was een grote toeloop bij de bouwmarkt aan de Dolfijn, het HVC afvalbrengstation en bij het tuincentrum aan de Veilingweg. Echter zorgde dit niet voor gevaarlijke situaties en werd al het verkeer en bezoekers door aanwezige verkeersregelaars en personeel in goede en veilig banen geleidt.

Naar nu blijkt was het nodig dat BOA’s enkele jongeren moesten aanspreken op samenscholen en het zich niet houden aan de afstandsregel van anderhalve meter. Dit kon bij een waarschuwing blijven en voor zover bekend zijn er in het paasweekend dan ook geen bekeuringen uitgeschreven.

De reguliere paasdrukte in de havens bleef ook uit, mede doordat de Havendienst vooraf via hun eigen Facebook pagina watersporters al had opgeroepen om de boot ondanks het mooie weer te laten liggen. De bezoekers die toch naar de haven kwamen waren bij lange na niet de aantallen zoals in voorgaande paasweekeinden met mooi weer het geval was.

Reageer op dit onderwerp