Striptekeningen uit Enkhuizen met lichtsnelheid de wereld over

ENKHUIZEN – Meer dan een jaar lang urenlang per dag achter de computer aan het tekenen van strips voor het nieuwe ruimtespel Star Run. Dat is waar de Enkhuizer striptekenares Marian Pontier haar tijd aan besteed heeft in 2019 en een groot gedeelte van 2018.


Het nieuwe bordspel Star Run is een ruimtespel dat bedacht is door Sterrenwacht Orion in Bovenkarspel. Het leerzame spel waarbij de vragen die de speler moet beantwoorden verzonnen zijn door Theo Mulder voorziet in bijna honderd speelkaarten met allemaal unieke afbeeldingen. Al deze afbeeldingen zijn gemaakt door Marian die hier afgelopen jaar dag en nacht aan besteed heeft.

Marian is geen onbekende in het tekenen van illustraties t.b.v. ruimtespellen en verhalen, eerder was haar strip “Sterre het Ruimteheksje”(uitgeverij Boekscout)  al uitgegeven. Het nieuwe ruimtespel Star Run is zo uniek in zijn soort dat het zelfs door de Nederlandse astronaut André Kuipers is opgemerkt. André Kuipers die ambassadeur is van het project Sterren Schitteren Voor Iedereen (SSVI) van Jean Pierre Grootaerd is zo enthousiast over de opzet van het spel en de tekeningen van Marian dat het in de bedoeling ligt het nieuwe spel straks de hele wereld over te sturen tezamen met de telescopen en educatieve pakketten die SSVI ondertussen al over meer dan 67 ontwikkelingslanden heeft verspreid.

Marian zelf laat aan Enkhuizen Actueel weten dat ze er voorlopig nog lang niet aan denkt om te stoppen met het tekenen van unieke figuren in haar geheel eigen stijl en er trots op is hoe al haar afbeeldingen zich in razendsnel tempo verspreiden op het moment.

Wat begonnen is met het maken van wat afbeeldingen voor hobby is uitgegroeid tot afbeeldingen voor het Zuiderzeemuseum, een stripboek, verschillende bordspellen, illustraties voor een kinderboek van Rob Smit en nu het nieuwe ruimtespel. Op een leukere manier kun je je dagen toch niet vullen.

Getekend zelfportret van Marian Pontier

[signoff]