Voorzitter Bob Koelman neemt de trofee Reddingsbrigade van het Jaar in ontvangst. ((Foto: aangeleverd))

Streker reddingsbrigade is ‘reddingsbrigade van het jaar’

STEDE BROEC – Reddingsbrigade De Streek uit Stede Broec is verkozen tot ‘Reddingsbrigade van het jaar 2018’. Van de 172 Nederlandse reddingsbrigades waren vijf brigades genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding.

De 45-jarige brigade, met het clubgebouw in Grootebroek, heeft zich sterk ontwikkeld in de afgelopen vijf jaar. In een lovend juryrapport wordt vooral de inzet van de vrijwilligers, de kwaliteit van de opleidingen en de samenwerking met andere organisaties geprezen. “De Streek is een vereniging voor jong en oud met een groei naar 150 leden die in de afgelopen jaren erin is geslaagd om het voor jong-volwassenen uitdagend te houden.

Een prestatie van formaat voor een brigade zonder eigen bewakingsgebied”, zo meldt het bestuur van Reddingsbrigade Nederland. De Stede Broecer redders vervullen een belangrijke bijdrage aan tal van evenementen en heeft, bijvoorbeeld, olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden begeleid van Amsterdam naar Stavoren op weg naar de Elfstedentocht.

Voorzitter Bob Koelman nam namens Reddingsbrigade De Streek de onderscheiding met bijbehorende trofee in ontvangst tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Nederlandse reddingsbrigades in Arnhem.

(Via: Rodi Media)

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.