Stichting Kerstactie Westfriesland helpt minder bedeelde gezinnen de dure maand door

REGIO – Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht! Er wordt alweer nagedacht over de invulling van het kerstfeest, dat in vele families uitgebreid wordt gevierd. Maar helaas zijn hierop vele uitzonderingen.

In onze eigen regio Westfriesland is het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft de laatste jaren toegenomen. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, geen winterjas kunnen kopen, niet net als je vriendjes kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden. De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Naast dagelijkse levensmiddelen bevat het pakket artikelen als kaarsen, servetten en zelfs kleine cadeautjes.

Het bestuur is trots op wat er de afgelopen jaren is bereikt. Dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers loopt de actie inmiddels gesmeerd. Ieder jaar vanaf november worden lang houdbare producten en geld ingezameld waarvan uiteindelijk pakketten op maat worden samengesteld.

Bij het bedrijfspand van Verano Zonwering & Rolluiken aan de Poel 5 (bedrijventerrein De Braken) in Obdam kunnen donaties worden gebracht. Vooral lang houdbare producten zijn van harte welkom!

Ruim 250 gezinnen hebben zich inmiddels ingeschreven voor een pakket, dit is het maximale aantal dat de stichting logistiek aankan en de inschrijving is daarom gesloten. Om aan de voorwaarden te voldoen moet het gezin woonachtig zijn in Westfriesland, er moet minimaal 1 kind tot 14 jaar thuis wonen en er moet een bewijs worden getoond van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank.

Inschrijven kan via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl
Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland
[signoff]

Reageer op dit onderwerp