Stichting Kalyani ontvangt groot aantal computers van Martinuscollege

ENKHUIZEN – Stichting Kalyani is blij met de donatie van het Martinuscollege uit Grootebroek die bestaat uit een groot aantal computers en bijbehorende randapparatuur. Eerder in de week deed de stichting al een oproep voor oude computers van bedrijven en verenigingen die aan vervanging toe waren.

Alle computers die de stichting ontvangen heeft van het Martinuscollege zullen worden voorzien van nieuwe software om ze vervolgens per zeecontainter te verschepen naar schoolprojecten in Sri Lanka. Sinds stichting Kalyani in 2013 de samenwerking met DDI is begonen zijn er vijf scholen opgericht waar kinderen gebruik kunnen maken van verschillende soorten IT lessen. Sinds 2019 krijgen de kinderen in Sri Lanka ook les in Engelse om zo het spreken en lezen van de Engelse taal onder de knie te krijgen.

Lees ook: Jo gaat voor drie maanden naar Sri Lanka, “Ik heb er onwijs veel zin in”

Stichting Kalyani is erg blij met de computers die vanaf het Martinuscollege komen maar kan er nog veel meer gebruiken om hun doelen te verwezenlijken. Hiertoe worden alle bedrijven en scholen opgeroepen om de computers aan de stichting te doneren zodra ze overgaan op nieuwere systemen. Bij verkoop zullen deze verouderde systemen slechts een paar euro opleveren terwijl ze voor stichting Kaylyani van grote waarde zijn omdat er weer veel kinderen in Monaragala / Butalla mee geholpen kunnen worden.

Tevens is er behoefte aan schooltafels en stoelen, dus als er scholen zijn die dit over hebben door vernieuwing van meubilair of andere reden neem dan gerust contact op via info@kalyani.nl of bel naar 0228-751741.

Reageer op dit onderwerp