Stadswandeling “Gommerkerspel” met vereniging Oud Enkhuizen

ENKHUIZEN – Een leuke en informatieve stadswandeling onder leiding van de gidsen van Vereniging Oud Enkhuizen is er te wandelen op woensdagavond 7 augustus.

Vóór Enkhuizen in 1355 stadsrechten kreeg, bestond het uit twee nederzettingen. Buitendijks het oude dorpje Enchuysen waar de vissers gevestigd waren en meer landinwaarts de banne van de agrarische boerenbevolking Gommerkerspel.

Alleen de eigenlijke naam van de Westerkerk, de Gommaruskerk, herinnert daar nog aan. Tijdens de stadswandeling verhalen de gidsen onder meer over het rijke kloosterleven dat daar in de vijftiende eeuw tot stand kwam. Maar ook de geschiedenis van de Westerkerk en zijn bijzondere houten klokkentoren en de historie van het Muntgebouw komt aan bod. En weet u waar de Driebanen zijn naam aan ontleent of tot welk jaar de aardappelmarkt op het water van de Oude Gracht plaats vond? Boeren, burgers en buitenlui zijn van harte welkom om mee te wandelen, start om 19.30, verzamelen bij de Westerkerk. Deelname zoals altijd gratis.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp