Enkhuizen Actueel

Algemeen

Speciale ‘ouderen uurtjes’ supermarkten goed ontvangen

ENKHUIZEN – De Supermarkten in onze regio volgen de landelijke trend door eerder open te gaan en de ouderen te wijzen op de uurtjes dat het relatief rustig is in de supermarkten, in middag is dat tussen 15:00 en 17:00 uur, maar speciaal voor de ouderen gaan dus nu de supermarkten een uurtje eerder open, om 07:00 uur om zo de ouderen tot 08:00 uur de kans te geven om hun boodschappen te kunnen doen.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB zegt in een eerste reactie dat het een goed idee is en dat het idee ook snel wordt uitgevoerd, de meeste supermarkten zijn er vandaag al mee begonnen.

Nu veel senioren te maken krijgen met de gevolgen van de maatregelen om het virus in te dammen, is het toe te juichen dat dit initiatief zo snel wordt uitgevoerd. In alle rust met minder mensen om je heen, je noodzakelijke boodschappen doen, dat is wel zo fijn en geeft ook rust. Veel mensen die onze Ouderen-infolijn bellen hebben vragen over boodschappen doen en of dat allemaal nog wel kan. Gelukkig kan dat gewoon nog en dat we deze groep nu op deze manier ook extra beschermen, is heel positief. Alleen het tijdstip is wellicht wat aan de vroege kant, horen we. Misschien is daar nog wat aan te doen. Laten we vooral kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen in deze tijd,” aldus Vanderkaa.

Lees ook: DEEN past openingstijden aan, al om 7 uur open

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?