Special gym voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking

ENKHUIZEN – voorlopig nieuw normaal is er ook iets nieuws te melden. Op maandag 7 september start de vereniging in gymzaal de Bonte Veer Special-gym voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Een uniek concept met een mooie samenwerking met wijkcentrum en eetcafé de Bonte Veer dat in hetzelfde gebouw op de begane grond is gehuisvest. Als de deelnemers op maandag van 19.00 tot 20.00 uur op de tweede verdieping aan het sporten zijn, kunnen hun begeleiders beneden in de Bonte Veer een kopje koffie of thee drinken.

Bij Special-gym – in de opstart voor alle leeftijden – sport iedereen op eigen tempo en niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. Iedere deelnemer is uniek en krijgt de aandacht en tijd die nodig zijn om binnen de groep te aarden. De les bestaat uit bewegen, fitness en spelvormen. Naast het belang van bewegen staat vooral plezier centraal. Daarom wordt er zoveel mogelijk op en met muziek gedaan.

Special-Gym wordt gegeven door professional Nick Hofman. Hij werkt ook als begeleider in de gehandicaptenzorg en weet dus hoe hij de deelnemers moet benaderen, op hun gemak kan stellen en motiveren.Zorgleveranciers zoals Leekerweide, Philadelphia en Esdégé-Reigersdaal zijn  geïnformeerd over de mogelijkheden van Special-gym. Zij gaan hun cliënten en begeleiders adviseren en motiveren om mee te doen.