Speciaal dubbel concert in poppodium Cayen

ENKHUIZEN – Zaterdag 26 oktober komen er twee bijzondere acts naar Enkhuizen. De stevige op Britpop leunende sound van The Max Meser Group en het uit Turijn (IT) afkomstige psych-rock gezelschap Indianizer. 

‘Soms moet het wel eens goed vallen’ vertelt programmeur Jochem Hoven. ‘Het is best uitzonderlijk dat we een band als Indianizer naar ons intieme poppodium kunnen halen. Meestal vissen we in de Nederlandse talenten vijver en gaan dit soort internationale bands aan onze neus voorbij. Ze kiezen dan voor de grote steden, clubs en festivals’. Bijzonder dus dat het nu wel is gelukt. De deuren openen om 21.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Met drukbezochte optredens op onder andere Eurosonic en Surfana Fesitval heeft Indianizer al toffe successen geboekt dit jaar. Een nieuwe hoogtepunt staat in de startblokken; eind oktober komt ‘Nadir’ uit. Het is het derde album van de Italiaanse psych-tropical-beat band.

Diverse ritmes uit de wereldmuziek vormen zoals altijd de essentie van Indianizer’s muziek. Op het nieuwe album vindt een verschuiving van focus plaats; van discoklanken uit het Midden-Oosten naar meer Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse vibes.

De band schreef de liedjes in korte tijd en testte ze uit tijdens optredens door heel Europa. De songs van ‘Nadir’ zijn gemaakt om live te spelen en iedereen de dansvloer op te krijgen. Er wordt gezongen in het Engels, Spaans en Creools, wat samen soms voor een nieuwe taalervaring zorgt.

The Max Meser Group betekent een nieuwe start voor de Catalaanse Nederlander Max Meser. Een aantal jaar geleden kwam Max Meser vanuit Barcelona terug in zijn tweede vaderland Nederland. Behalve met twee heel sterke albums – Change (2016) en het door Andy Crofts (Paul Weller) geproduceerde Pictures (2017) kwamen er interessante voorprogramma’s van Paul Weller en Jake Bugg plus een Europese tour met The Strypes. Ook werd er opgetreden op hoog aangeschreven internationale festivals als South By South West (SXSW) in Austin, Texas en BIME in Spanje.

Eind 2018 is het nieuwe werk al voor een eerste keer losgelaten op het vaste thuispubliek, maar nu ook in Spanje. Max kijkt met veel plezier terug op zijn Spaanse shows, vooral het Purple Weekend in Leon, vanwege het enthousiaste publiek daar. ‘Ze nemen het daar nog niet zo voor lief als in Nederland. Ze zingen alles mee. Het betekent nog heel veel voor de mensen daar, omdat ze het niet dagelijks krijgen. En dat merk je op het podium’.

The Max Meser Group en Indianizer spelen hun dubbelconcert zaterdag 26 oktober in poppodium Cayen, Peperstraat 2 Enkhuizen. De deuren gaan om 21.00 uur open en de entree bedraagt 10 euro.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp