Enkhuizen Actueel

Politiek

SP West Friesland komt met 100% sociaal prijs

ENKHUIZENIn de strijd tegen een steeds hardere maatschappij, doet de SP ook haar bijdrage door de belangrijke rol goedhartige vrijwilligers een waarderend podium te geven. De verdiensten die zij leveren aan de vergeten laag van onze samenleving verdient geprezen te worden; namelijk met de 100% Sociaal prijs.

De jury heeft drie nominaties verstrekt aan vrijwilligersorganisaties die de grootste bijdrage hebben geleverd in het jaar 2019. Zij hebben, volgens de SP, de grootste vorderingen gemaakt in de richting van een socialer en ‘warmer’ West-Friesland. Op maandag 30 december zal deze prijs tijdens de SP-oudejaarsborrel worden uitgereikt door oud-wethouder Joop Knukkel, die met de jury een warm ontvangst zal geven aan de kandidaten en gasten vanaf 20:00 u. in Café de Slof, Enkhuizen.

Knukkel presenteert ook namens de jury het juryrapport; een onderbouwing die uitlegt waarom en hoe wij de winnaar bepaald hebben. Tevens wordt aandacht besteed aan de grote bijdragen die de andere twee kandidaten leveren in de regio. Na de prijsuitreiking zal de oudejaarsborrel zoals gepland verder gaan.

Wel is belangrijk te weten dat iedere vrijwilligersorganisatie gewaardeerd en erkend wordt en daarom ook meer dan welkom is bij de uitreiking zelf. De organisaties hebben een hand uitgereikt waar de overheid de mens heeft laten vallen; deze avond draait dus ook om hen. De oudejaarsborrel en prijsuitreiking staan daarom ook in het thema van de medemens. Gezamenlijk zijn wij door het turbulente jaar 2019 gekomen, wij hopen dus ook gezamenlijk dit jaar op een gezellige manier te verlaten.

De genomineerden zijn:
– Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete – Tuin De Verbinding
– Stichting Leergeld West-Friesland
– De Zonnebloem Enkhuizen

Reageer op dit onderwerp