Enkhuizen Actueel

Politiek

SP Enkhuizen: “jongeren moeten actiever naar een woning zoeken”

ENKHUIZEN – De SP-fractie in Enkhuizen trekt weer aan alle bellen om aandacht te krijgen voor de steeds verdere toename van de woningnood in Enkhuizen. Aanleiding is een complex voor jongerenhuisvesting tot 23 jaar in de binnenstad van Enkhuizen.

Margreet Keesman schrijft: “Vanaf eind 2017 houden de jongeren van de SP, in 2018 samen met de jongeren van het CDA, zich hiermee bezig. Ze hebben veel jongeren ondervraagd. De uitkomsten van dit alles vindt u in de bijlage in het Rapport Jongerenhuisvesting. Daarin staan een aantal conclusies.

Waar wij nu zo benieuwd naar zijn en dat hebben we ook aangegeven bij de directeur van WelWonen, in hoeverre het nieuwe studiestelsel hier van invloed op is.

Keesman wijst naar het AD waar begin dit jaar een artikel verscheen over jongeren en danv ooral studerende jongeren gaan minder snel op kamers (waar ook deze jongerenhuisvesting onder valt).

Langzaamaan beginnen de gevolgen van het leenstelsel zichtbaar te worden. Daarbij komt ook dat de kosten voor levensonderhoud, ook voor deze jongerendoelgroep, stijgen. Het eigen risico, de zorgpremie, de btw-verhoging. Dit allemaal bij elkaar opgeteld maakt dat jongeren, zeker onder de 21, de groep waarvoor het minimumjeugdloon ook op van toepassing is, niet meer buiten de deur kunnen wonen,” zegt Keesman

Reageer op dit onderwerp