Soroptimistclub West-Friesland viert verjaardag met actie voor het Oranjehuis Alkmaar

WEST-FRIESLAND – Op 16 mei a.s. viert Soroptimistclub Hoorn en omstreken haar clubverjaardag. Vanwege de situatie rondom het Coronavirus kunnen de clubleden nog niet bijeenkomen om die verjaardag op gebruikelijke feestelijke wijze te vieren en dus bedacht de club een andere invulling.

In het verlengde van de succesvolle deelname aan de internationale campagne Orange the World- Stop Geweld tegen Vrouwen eind 2019, waarbij het de Soroptimisten lukte om alle 7 West-Friese gemeenten deel te laten nemen aan de campagne en West-Friesland op heel veel locaties in het oranje uit te laten lichten, werd voor deze clubverjaardag juist een heel concrete actie bedacht om de doelgroep een hart onder de riem te steken.

Onder het motto: “Wie jarig is trakteert” stellen de leden van de club allemaal een verwendoos samen voor de vrouwen die op dit moment verblijven in het Oranje Huis van de Blijf Groep in Alkmaar. Vrouwen die in West-Friesland te maken krijgen met een onhoudbare situatie van huiselijk geweld, kunnen in dit Oranje Huis terecht. De inhoud van de verwendozen zal bestaan uit verwenartikelen van allerlei soort. Denk aan sjaaltjes, sieraden, parfum, cosmetica, snoepgoed, thee, nootjes etc. Voor de kinderen in het Oranje Huis in Alkmaar worden verrassingstasjes gemaakt. Soroptimistclub Alkmaar zal ook een bijdrage leveren aan deze verwendozenactie.