Somalisch eten in IJsselzand groot succes en voor herhaling vatbaar

ENKHUIZEN – De Somalische eetavond van afgelopen donderdag 26 september in buurthuis IJsselzand mag een groot succes genoemd worden. Vooraf werd gesteld dat bij voldoende belangstelling het Somalisch koken en eten voortaan iedere laatste donderdag van de maand op de agenda zou komen.

Zoals het er nu na de eerste keer uitziet zal dit zeker een vervolg gaan krijgen. Het initiatief van de vijf Somalische dames Sadia, Farhiya, Rodo, Muna en Sahra is enorm aangeslagen bij de Enkhuizer lekkerbekken. Voor slechts 7 euro een lekkere buitenlandse maaltijd inclusief een lekkere bak koffie of thee.

Het eten dat door de gegadigden als “geweldig en heel veel” wordt omschreven was met zorg bereidt door het vijftal dat aangenaam verrast was door de komst van burgemeester Eduard van Zuijlen die ook aanschaf om van de maaltijd te genieten. Eduard die de oproep voor het Somalisch koken op Facebook had gezien had zich via mail opgegeven. Sadia die de gastenlijst ha opgemaakt had de naam van de speciale gast van de avond niet eens herkend en was zeer vereerd dat de burgemeester aan kwam schuiven.

De dames die elkaar in Enkhuizen hebben leren kennen koken regelmatig voor elkaar “dat zit in onze cultuur” laat Sadia weten. Volgens welzijnswerker Irit Hage is er een duidelijke behoefte aan het samen koken en eten. Voor de mensen die deze avond gemist hebben zal het wachten zijn op het vervolg, dat zo als het er nu naar uitziet zich zeker spoedig zal aandienen.

[signoff]