Enkhuizen Actueel

Algemeen

Sociale leven stilgelegd door Corona

ENKHUIZEN – Ook in Enkhuizen sneuvelen momenteel in rap tempo de sociale evenementen die voor de komende weken in de planning stonden. Na de persconferentie vanmiddag van waarin tal van maatregelen zijn aangekondigd zijn de eerste afgelastingen reeds bekend.

Voor mogen stond NL Doet op het programma, dit is per direct geschrapt. Ook de toneel voorstelling van toneelvereniging Plan Zuid die in de Nieuwe Doelen gegeven zou worden is afgelast. De club laten weten morgen over het voorval te vergaderen om te kijken hoe het nu verder moet.

De filmvertoning Woman die vanavond vertoond zou worden gaat ook niet door, de bioscoop blijft tot nader order gesloten en voetbalclub West Frisia heeft laten weten dat naast de competitiewedstrijden ook de trainingen voorlopig gestaakt zijn. Dansvereniging Tango Portenas heeft besloten tot half april alle lessen af te blazen en ook het Zuiderzeemuseum heeft zojuist aan Enkhuizen Actueel laten weten de deuren van het binnenmuseum voorlopig tot 31 maart gesloten te houden.

Welwonen heeft het jongerenfeest dat morgenavond in Cayen gehouden zou worden ondertussen ook afgelast en in de bibliotheek gaan ook het Digilab en andere cursussen niet meer door. Ook de Drom heeft inmiddels laten weten dat de deuren tot eind maart gesloten blijven.

Ondertussen staan er nog veel meer evenementen met meer dan 100 bezoekers op de agenda, volgende week de Amsterdamse avond in de Nieuwe Doelen waar Enkhuizen Actueel vier kaarten voor zou weggeven en o.a. de herdenkingsbijeenkomst “Friendly Fire” en zaterdat het Cintura feestje in de Werf. De aangekondigde maatregelen die voorlopig gelden tot 31 maart zullen wellicht spoedig uitgebreid gaan worden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?