9.3 C
Enkhuizen
26 november 2020 16:19
Enkhuizen Actueel

Foto: Henk Kroeb

Brandweer

Snel handelen eigenaar Café De Slof heeft erger voorkomen, ‘ik rook brandend hout’

ENKHUIZEN – De eigenaar van café De Slof, Cees Klein, rook een brandlucht toen hij de deuren van zijn horecagelegenheid sloot.. “Net een open haard alleen werd de geur heviger en heviger en toen ik omhoog keek zag ik de vlammen uit het dak slaan,” vertelt Klein aan het NHD.

Hard op deuren geslagen

Cees Klein ging direct met een personeelslid de buurt af door hard op de deuren te bonken en roepend dat er brand was en dat ze hun huis uit moesten komen.. Deze mensen werden niet veel later opgevangen in Het Wapen van Enkhuizen. De eigenaar van Het Wapen van Enkhuizen werd door de burgemeester uit zijn bed gebeld met de vraag of hij zijn hotel kon openen om de mensen die werden geëvacueerd op te vangen..

De getroffen gezinnen die niet terug kunnen naar hun woning worden tijdelijk opgevangen in Het Wapen van Enkhuizen of gaan elders onderdak zoeken.  Door de brand zijn meerdere gezinnen nu dakloos, zij wonen in het pand waar voorheen Zeeman was gevestigd en was verbouwd naar appartementencomplex.  Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen al is de schrik erg groot. In totaal woonden in het nu uitgebrande pand vijf gezinnen.

Het pand zal vrijwel zeker helemaal worden afgebroken.

Reageer op dit onderwerp