Sloten van de Dubliner verwijderd, Ierse pub is weer geopend

ENKHUIZEN – Afgelopen middag zijn de eerder opgelegde sloten aan de deur van The Dubliner waarmee de populaire kroeg in het Enkhuizense uitgaansgebied per direct weer open is gesteld en klaar om klanten te ontvangen.

Vlak voor de kerst werd de kroeg gesloten omdat volgens de gemeente de vergunningen niet in orde waren door een splitsing van het geheel eerder in het jaar. Gemeente had de kroeg zonder benodigde papieren heel lang gedoogd maar op den duur was de rek eruit en ging het slot op de deur. Dit was vlak voor de kerst waardoor de eigenaar zes feesten heeft moeten afzeggen.

Nu de benodigde papieren inmiddels toch weer zijn aangevraagd heeft de gemeente besloten om de kroeg weer open te laten gaan . “Er is legalisering in aantocht” laat de burgemeester weten. Toch is eigenaar Peter Koedam nog niet geheel tevreden, die wenst ook schadeloos gesteld te worden voor de gedorven inkomsten in immateriële schade.

Volgens Koeman is de gemeente verantwoordelijk voor alle geleden schade door de kroeg die al maanden zonder vergunning draaide op een gegeven moment op slot te gooien. De gemeente kijkt hier anders tegenaan “,Hij heeft dit aan zichzelf te danken. Zonder vergunning mag je simpelweg niet open, dat is de wet.’’ Zoals het er nu naar uitziet zullen de beide kemphanen elkaar op 4 februari treffen bij een kort geding alwaar de rechter hierover een beslissing zal nemen.

Peter Koedam laat weten ieder geval weer zijn uiterste best te gaan doen om weer fantastische livemuziek avonden te laten beleven,  ook de pubquiz gaat voortaan gewoon weer door

Reageer op dit onderwerp