Sloop appartementen Sorghvliet Andijk start begin maart

ANDIJK – Het is nog even wachten dat ook de Nutsbedrijven hun voorzieningen hebben weggehaald, maar dan gaat het ook echt gebeuren, de appartementen bij zorgcentrum Sorghvliet in Andijk zullen dan ten prooi vallen aan de slopershamer. Woningstichting Het Grootslag verwacht dat dit begin maart zal zijn.

De appartementen in de drie woonblokken aan de Sorghvlietlaan staan nu leeg, Woningstichting Het Grootslag heeft uit voorzorg hekken rondom het complex laten plaatsen om zo tegen te gaan dat onverlaten het pand binnengaan.

De sloop van het pand klaar is zal medio juni van dit jaar de bouw van het nieuwe zorgcentrum gaan beginnen. Het Grootslag verwacht dat de totale bouwduur ± 1.5 jaar zal zijn waarna de bewoners van het verzorgingshuis weer terugkeren naar het nieuwe Sorghvliet. Direct daarna zullen de bewoners van het Gezinspaviljoen uit Bovenkarspel ook verhuizen naar Sorghvliet omdat dan het Gezinspaviljoen gesloopt gaat worden en er nieuwbouw gaat plaatsvinden.

Het Grootslag laat weten dat het nog niet duidelijk is of de woningstichting het pand kan overnemen, het is nog niet duidelijk of zij de enige kandidaat zijn of dat er meerdere kandidaten zijn voor de overname van het pand.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp