Sinterklaas in nood! KNRM Enkhuizen rukt uit voor hulp

ENKHUIZEN – Zaterdagmiddag zaten de kinderen van brandweer SED (Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland) klaar in de brandweerkazerne van Enkhuizen voor het jaarlijkse sinterklaasfeest toen er twee pieten in paniek naar binnen kwamen rennen.

De pakjesboot was in problemen, ze waren vastgelopen en dreigde te zinken, Sinterklaas had snel hulp nodig. Direct werd de KNRM gebeld om Sinterklaas en zijn pieten te gaan redden. De kinderen werden in de brandweerwagens gezet en gingen richting het KNRM boothuis om te helpen. Daar aangekomen waren de reddingboten reeds onderweg om Sint en Piet van de pakjesboot af te halen. (Tekst loopt door onder fotoserie)

 

De hoogwerker van de brandweer werd naast het KNRM boothuis opgesteld om van grote hoogte te kunnen zien wat er op water aan de hand was. Niet veel later keerde reddingboot Corrie Dijkstra terug met aan boord de Muziek Piet, zou Sinterklaas wel gered zijn, of was alle hulp te laat gekomen.

Gelukkig verscheen al snel reddingsboot Watersport aan de horizon met aan boord Sinterklaas en de andere pieten. Eenmaal veilig aan wal werd Kapitein Piet door de reddingsbootschipper streng toe gesproken dat hij de volgende keer beter moet opletten tijdens het varen, waarna het hele spul weer terug kon keren naar de brandweerkazerne voor een gezellige pakjes middag.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp