10.9 C
Enkhuizen
24 oktober 2020 07:50
Enkhuizen Actueel

Foto: Pixabay

Gemeente

SED gemeenten lanceren website “Samen en Duurzaam”

ENKHUIZEN – De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben de handen ineen geslagen op het gebied van duurzaamheid. Zij hebben vandaag de website Samen en Duurzaam gelanceerd. Samen en Duurzaam is een platform waar informatie over duurzaamheidsactiviteiten, (regionale) initiatieven en nieuws samenkomt.

Inwoners en ondernemers vinden op deze website informatie over zonne-energie, het verduurzamen van woningen en (bedrijfs)panden, afval scheiden en hoe u ‘klimaatklaar’ kunt worden.

Bundelen van informatie
In het landelijke klimaatakkoord zijn afspraken gemaakt hoe we onder andere duurzamer onze energie kunnen opwekken. De regio Westfriesland heeft de ambitie om in 2040 evenveel duurzame energie op te wekken als dat we gebruiken. Met het bundelen van informatie vanuit inwoners en ondernemers bereiken we meer en komen we samen verder.

Duurzaam leven en werken: wat kunt u daaraan doen?
In uw dagelijks leven kunt u duurzaamheid zo groot en klein oppakken als u zelf wilt. Van het energieneutraal maken van uw huis tot het fietsen naar uw werk. Duurzaam leven en werken doen we met elkaar! Kijk op de website www.samenduurzaam.nl voor meer informatie, inspiratie en tips.

Meld duurzame initiatieven in uw (werk)omgeving
Op de website worden ook duurzame initiatieven uit de regio benoemd. Heeft u een duurzaam initiatief? Laat het ons weten via contact@samenenduurzaam.nl. Als u graag op de hoogte wordt gehouden van duurzaam nieuws kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website.

Reageer op dit onderwerp