SED blijft bodemloze geldput, weer moet er miljoenen extra worden ingepompt

ENKUIZEN/STEDE BROEC/DRECHTERLAND – De drie gemeenteraden staan wederom voor een moeilijke beslissing wat de SED betreft. Wederom moet er de aankomende 5 jaar veel geld worden ingepompt om het hoofd boven water te kunnen houden.

De aankomende 5 jaar stijgen de kosten van de organisatie van ruim 34 miljoen in 2022 naar bijna 37 miljoen in 2025, en dit is ook de provincie onder ogen te komen die dan ook laat weten zich ernstig zorgen te maken over de SED nog wel de geschikte organisatie is om kostenbesparend te zijn.

Alle drie de gemeenten moesten dit jaar de broekriem strak aanhalen om het huishoudboekje niet nog dieper in het rood te laten komen en dan zijn de miljoenen de naar de SED moeten niet welkom. De provincie heeft aan de drie gemeenten laten weten dat zij nog dit kwartaal gaat controleren of de gemeente Drechterland onder verscherpt toezicht van de provincie moet komen. De politiek in Drechterland begint dan ook flink te mopperen maar wethouder Broeders weet het prima te verwoorden waar het mis is gegaan bij de SED: “De opzet was prima maar met de SED hebben wij ons rijk gerekend omdat de kosten juist veel minder zouden zijn en vanaf het begin al achter de feiten aanliepen.”

Hoe nu verder met de SED is de grote vraag, stoppen is geld verbranden, doorgaan is veel geld er de aankomende jaren inpompen.

Reageer op dit onderwerp