4.5 C
Enkhuizen
29 november 2020 02:04
Enkhuizen Actueel

Foto: Henk Kroeb

Algemeen

SailWise zeil-10daagse voortijdig beëindigd, motorproblemen gooit roet in het eten voor sponsortocht

ENKHUIZEN – Het doel was geld in te zamelen en aandacht te vragen voor SailWise, zodat watersport toegankelijk blijft voor mensen met een beperking. Motorproblemen gooien echter roet in het eten voor de SailWise zeil-10daagse. De catamaran Beatrix ligt stil bij de Kaag en kan niet verder varen. “De reparatie zal enkele dagen duren en dat maakt het onmogelijk om onze 10daagse te voltooien”, vertelt SailWise-directeur Ron Koopmeiners. 

Sponsortocht voor toegankelijke watersport

De Beatrix vertrok op 17 september uit Elahuizen, om via verschillende Nederlandse steden in 10 dagen naar Loosdrecht te varen. Koopmeiners: “De tocht ging voorspoedig en trok veel aandacht. Dat gaf ons de mogelijkheid om te vertellen over het belang van watersport voor mensen met een beperking. Want we bieden onze doelgroep niet alleen een leuke tijd op het water. Watersporten geeft hen ook meer zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.” Tijdens de tocht werd er volop gedoneerd aan de stichting, zodat zij hun activiteiten ook in de toekomst voort kunnen zetten.

Motorpech

In de ochtend van 25 september ging het mis. Koopmeiners: “De koppeling van één van de motoren is gebroken, waardoor verder varen onverantwoord is. Het gaat dagen duren voordat de motor gerepareerd is en we verder kunnen varen.” SailWise heeft daarom besloten de tocht voortijdig te beëindigen. “We zijn ontdaan van deze enorme tegenvaller. Ons doel is nu vooral de Beatrix en haar bemanning weer veilig naar de thuishaven te krijgen.”

Einddoel niet behaald

Met het beëindigen van de sponsortocht is het einddoel van de zeil-10daagse niet behaald. “Niet alleen hebben we onze eindbestemming niet bereikt, ook ons doel om 30.000,- voor toegankelijke watersport in te zamelen zullen we mogelijk niet halen”, vertelt Koopmeiners. De stichting heeft inmiddels zo’n 23.000,- ingezameld met de actie, maar heeft meer nodig om hun watersportactiviteiten voort te kunnen zetten in 2021. “Bovendien zal de reparatie van de Beatrix ook de nodige kosten met zich meebrengen.”

Doneren kan nog steeds. Wie een bijdrage wil leveren aan SailWise, kan doneren via sailwise.nl/zeil10daagse

Reageer op dit onderwerp