Rotary gaat voor veilig zwemplezier met 24 editie Sponsorplons

ENKHUIZEN – Op zaterdag  1 februari vindt de 24e editie  van de Sponsorplons plaats in het Recreatiebad Enkhuizerzand. Net als  voorgaande jaren gaan  kinderen van de basisscholen banen zwemmen voor geld die zij gesponsord krijgen door buren, familie en vrienden.

De opbrengsten van de Sponsorplons gaat naar zwemlessen voor kinderen van basisscholen in Enkhuizen  die door financiële omstandigheden geen zwemdiploma kunnen behalen*.  Daarnaast wordt nog een aantal lokale doelen gesponsord met de opbrengsten.  Zoals vrijkaartjes voor  het zwembad voor de deelnemende kinderen en een donatie aan de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen en de EZV Enkhuizer Zwemvereniging.

Dit alles onder het motto: veilig zwemmen met plezier!

Boegbeeld
Joost Reijns ( Nationaal Kampioen, Internationaal Medaillewinnaar en Europees Kampioen op de borstcrawl afstanden) heeft zich gecommitteerd aan de Sponsorplons. Hij geeft jaarlijks een demonstratie tijdens de dag en bedrijven kunnen intekenen op één van zijn masterclasses of clinics, waarvan de opbrengst gaat naar de Sponsorplons.

Achtergrond
Enkhuizen is een prachtige waterstad. Het ligt aan het IJsselmeer en de stad is voorzien van vele prachtige  grachten en sloten waarin volop watersport plaatsvindt, veel wordt gevaren  en wordt ‘geplonsd”.   Maar water brengt ook gevaren met zich mee. Gealarmeerd door de vele berichten die onlangs in de media verscheen heeft Rotary Enkhuizen doen besluiten om een deel van de opbrengsten van de Sponsorplons te gebruiken voor veilig zwemplezier voor de bewoners van de stad.

EZV en reddingsbrigade
De Enkhuizer Zwemvereniging (EZV) en de Vrijwillige Reddingsbrigade zetten zich ieder jaar in voor de veiligheid tijdens de plons. Daarnaast zijn er door de scholen clinics te winnen die door  beide partijen worden verzorgd.

Sponsoren
De plons wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven.  De sponsoren staan vermeld op de website: www.sponsorplons.nl.

*   De beoordeling komt in deze pilotfase te liggen bij de directeuren van bassischolen in Enkhuizen,  Rotarian Marry Vollebregt, oud-directeur van De Hoeksteen begeleidt het traject. Het betreft hier kinderen die geen geld krijgen uit andere fondsen, zoals bijvoorbeeld Stichting Leergelden, maar die zich toch in een dermate situatie bevinden dat zij geen zwemlessen kunnen bekostigen.

Wilt u ook een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op! Voor meer informatie: www.sponsorplons.nl

Reageer op dit onderwerp