Rob Hartog wil ‘pech weekend’ Silverstone zo snel mogelijk wegpoetsen

ENKHUIZEN – Rob Hartog gaat komend weekend beginnen aan de tweede helft van het korte British Supersport seizoen 2020. Op Oulton Park wordt de vierde ronde van het jaar verreden. De Bike Devil Racing coureur wil coureur graag het “pech weekend” in Silverstone wegpoetsen.

Het zat Rob Hartog op Silverstone niet mee. De coureur uit Abbekerk, maar tegenwoordig in Enkhuizen samenwonend, kampte met veel technische problemen. Het resultaat in de tweede manche, een negende plaats, was positief en dat is iets om mee te nemen naar de vierde ronde van het seizoen op Oulton Park. Hartog heeft in het voorseizoen een dag getest met zijn MV Agusta op het uitdagende en bochtige circuit. Dat was ook belangrijk, omdat veel van zijn British Supersport collega’s al veel ervaring hebben op deze baan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Rob Hartog” font_style=”italic”]We gaan beginnen aan de tweede helft van het seizoen. Dat is raar om te zeggen met zo’n korte kalender. We hebben tijdens een circuitdag getest op Oulton Park. Dat is gunstig en belangrijk. Zo heb ik in ieder geval al wat baankennis kunnen opdoen. We gaan ons uiterste best doen om het mindere weekend in Silverstone te doen vergeten en dit goed te maken met betere resultaten op Oulton Park. We zijn allemaal gemotiveerd om aan de slag te gaan. We gaan keihard werken om er het beste van te maken![/penci_blockquote]

De races op Oulton Park zijn de zevende en achtste van het jaar. Hartog staat momenteel op een negende positie in het kampioenschap. Zoals gebruikelijk staat er zaterdagmiddag een sprintrace op het programma, gevolgd door een hoofdrace op zondagmiddag. Onderstaand is het volledige tijdschema te bekijken.

Tijdschema British Supersport* – Oulton Park

vrijdag 18 september

  • 11:35 – 12:05  Vrije Training 1
  • 15:05 – 15:35  Vrije Training 2

zaterdag 19 september

  • 12:20 – 12:45  Kwalificatie
  • 18:00             Race 1 (12 laps)

zondag 20 september

  • 15:10 – 15:18  Warm up
  • 16:55            Race 2 (15 laps)

* Nederlandse tijd

Races zijn te zien via de Eurosport Player app!

Reageer op dit onderwerp