Rob Hartog test zijn Bike Devil MV Agusta op Britse circuits

ENKHUIZEN – Rob Hartog is met het Bike Devil MV Agusta Team volop in voorbereiding op de start van het BSB seizoen 2020. Er zijn al testdagen geweest op Donington Park, Brand Hatch en Snetterton. Ook staan er nog trainingsdagen gepland op Oulton Park en Donington Park, zodat de coureur die sinds kort in Enkhuzien woont, zich kan klaarstomen voor zijn officiële debuut in het British Supersport kampioenschap. De start van het seizoen is het weekend van 7 t/m 9 augustus.

Na vier maanden onzekerheid wat betreft de motorsport, kan Rob Hartog weer aan racen denken. In februari was de eerste, en voor corona de laatste, test met het Bike Devil MV Agusta Team in Cartagena. Daarna lag het lang stil, maar donderdag 21 juni kwam de 28-jarige coureur weer voor het eerst in actie op de MV Agusta F3 675. Dit gebeurde tijdens een test op Donington Park. Helaas waren er tijdens deze trainingsdag en later ook op Brands Hatch veel incidenten, waardoor Hartog zeer weinig meters kon maken. Vervolgens volgde er nog wel een trainingsdag, georganiseerd door de KNMV, op het TT Circuit in Assen.

Afgelopen week, maandag 13 juli, kon Hartog wel een goede dag trainen op Snetterton. Een nieuw circuit voor de MV Agusta coureur. Omdat het een open circuitdag betrof, was het het vrij druk op de baan met veel niveauverschil. Maar Hartog kon een goed beeld krijgen van het snelle circuit, waar dit jaar de tweede ronde van het British Supersport kampioenschap zal plaatsvinden. Volgende week staat er nog een training gepland op Oulton Park, ook een nieuw circuit voor Hartog. Vervolgens is op 28 juli de officiële BSB testdag op Donington Park, het circuit waar van 7 t/m 9 augustus de seizoensopener van het BSB kampioenschap verreden zal worden.