4.2 C
Enkhuizen
19 januari 2021 05:34
Enkhuizen Actueel

Foto: Rob Hartog

Rob Hartog snelt naar prachtige negende plek op Oulton Park

ENKHUIZEN – Rob Hartog kende een positief weekend op Oulton Park. Tijdens iedere sessie op de uitdagende baan wist de Bike Devil Racing coureur zijn rondetijd te verbeteren. Ondanks dat er weinig tot geen uitvallers waren, wist Hartog zich in de races op te werken naar een negende en elfde plaats in de British Supersport klasse.

De vierde ronde van het British Supersport seizoen werd afgelopen weekend op Oulton Park verreden. Een niet alledaagse baan en zeker erg uitdagend, wanneer je nog weinig circuitkennis hebt. In de eerste vrije training was Rob Hartog dan ook nog zoekende om de juiste lijnen te vinden voor een echt snelle ronde. De tweede vrije training wist de MV Agusta coureur al twee seconden van zijn tijd af te halen. Het plan was om deze lijn in de kwalificatie van zaterdagmorgen door te trekken. Dat lukte niet helemaal, want Hartog kon niet het maximale uit deze sessie halen. In zijn snelste ronde moest de coureur uit Enkhuizen ook twee rijders nog passeren, waardoor hij geen ideale rondetijd kon noteren. Hartog zette in de kwalificatie een veertiende tijd in de British Supersport klasse.

Op Oulton Park moet je wel goed de weg weten om daar echt hard te kunnen gaan. Ondanks dat we er getest hadden, hadden we in de trainingen zeker nog wat in te halen ten opzichte van de jongens die hier al jaren komen. We maakten goede stappen in de vrije trainingen, maar helaas viel de kwalificatietijd tegen. Het was een goede eerste race en dat leverde ons tevens een betere uitgangspositie voor de tweede race op. In deze race wisten we opnieuw te verbeteren. Ook omdat er weinig uitvallers waren denk ik dat we overall tevreden mogen zijn met de negende en elfde plaats. Over twee weken gaan we naar Donington Park, een circuit dat ik goed ken. Ik kijk er naar uit!

Rob Hartog

Doordat de British Supersport klasse samen in de baan komt met de GP2 klasse, moest Hartog vanaf plaats vierentwintig vertrekken in de eerste race. Het werd een positieve wedstrijd. Hartog had een goede openingsronde en won meerdere posities. Gedurende de race wist de 28-jarige coureur nog verder naar voren te komen, waardoor hij de sprintrace als elfde in de British Supersport klasse afsloot. Er waren praktisch geen uitvallers, waardoor Hartog tevreden mocht zijn over dit resultaat. Ook had hij zijn beste rondetijd met een seconde verbeterd en dat leverde hem met een negentiende startplaats een betere uitgangpositie voor de tweede race op.

In de tweede race was Hartog opnieuw goed weg en reed hij zestiende overall na de eerste ronde. Hartog kwam aan de staart van een grote groep terecht, die hij eigenlijk net niet kon volgen. Hartog pushte hard om erbij te blijven, maar maakt daardoor wat kleine foutjes. Oulton Park is een baan waar je juist vloeiend moet rijden en dat ging in het tweede deel van de race beter. Hartog verbeterde zijn snelste rondetijd van het weekend met zes tienden en kwam na vijftien ronden als negende over de finish.

In het kampioenschap behield Hartog de negende positie. Over twee weken (2 t/m 4 oktober) komt Hartog opnieuw in actie, dan tijdens de vijfde ronde van het British Supersport kampioenschap op Donington Park.

Reageer op dit onderwerp