Rob Hartog net buiten de top tien op Snetterton

ENKHUIZEN – De British Supersport ronde op Snetterton liep niet naar wens voor Rob Hartog met een elfde en vijftiende plaats tot gevolg. Na een mindere eerste wedstrijd wist de Bike Devil Racing coureur uit Enkhuizen wel een stap te maken in de tweede manche, waarin hij zijn tempo gedurende de race steeds verder wist op te schroeven.

De tweede ronde van het British Supersport kampioenschap werd verreden op Snetterton. Rob Hartog kende geen gemakkelijke eerste dag. De afstelling van de motor was tijdens de vrije trainingen nog niet perfect. De baanomstandigheden waren, vanwege een harde wind, ook lastig. Hierdoor kon Hartog het circuit nog niet zo onder de knie krijgen, zoals hij graag had gewild.

De MV Agusta coureur klokte een twaalfde en dertiende tijd in de vrije trainingen, maar het gat naar de snelste rijders was nog vrij groot. Wel werd tijdens de eerste dag de juiste richting gevonden qua afstelling en dat bleek tijdens de kwalificatie van zaterdagmorgen. Hartog snoepte maar liefst anderhalve seconde van zijn tijd af. Daar had nog meer ingezeten als hij in zijn laatste stint niet was opgehouden. Dit kostte Hartog belangrijke tienden en zo ook startplaatsen. De coureur uit Abbekerk vertrok vanaf plaats zestien in de eerste race.

Ik heb echt wel gevoel dat we meer potentie hebben, dan dat we dit weekend hebben laten zien. Het kwam er zaterdag niet uit en ik heb mijn eerste race laten verpesten door mijzelf uit ritme te halen achter de GP2 motoren. De tweede wedstrijd ging wel iets beter, vooral in het laatste deel van de race was ons tempo goed genoeg om mee te gaan met de top tien. We hebben het onszelf alleen moeilijk gemaakt, doordat we van ver op de grid moesten komen. Dat maakt je een race een stuk moeilijker, zeker wanneer je tussen de GP2 motoren komt te zitten. We moeten eraan werken om er in de kwalificatie al beter bij te staan. Dat is een mooi doel voor de volgende ronde op Silverstone!

Rob Hartog

Het werd een frustrerende sprintrace. Hartog kwam vast te zitten in het middenveld achter een aantal GP2 motoren, een categorie binnen de British Supersport klasse. Hartog was duidelijk rapper in de bochten, maar kwam er niet voorbij omdat deze Moto2 motoren sneller zijn op de rechte stukken. Dat haalde Hartog uit zijn ritme. Toen hij zich ook nog eens verschakelde en buiten de baan kwam, kon Hartog een kans op een goede klassering helemaal vergeten.

De Bike Devil Racing coureur kwam als vijftiende over de finish en stond voor een uitdaging in de tweede race, toen hij vanaf de negende startrij aan de zondagswedstrijd moest beginnen.

In de warming-up op zondagmorgen werd er een nieuwe setting geprobeerd en dit leek in deze ronden een goede stap te zijn. In een race over meer ronden pakte het helaas niet helemaal uit zoals verwacht. Wel ging deze race voor Hartog beter dan de eerste. Het was alleen jammer dat hij van zo ver op de grid moest komen.

In de slotfase reed de 28-jarige coureur hetzelfde tempo als de top tien, maar toen was aansluiting vinden niet meer mogelijk. Hartog kwam als elfde over de finish, waardoor hij nu op een tiende positie staat in het kampioenschap.
De volgende ronde van het British Supersport kampioenschap is van 4 t/m 6 september op Silverstone.