8.2 C
Enkhuizen
21 januari 2021 03:03
Enkhuizen Actueel

Foto: Rob Hartog

Rob Hartog klaar voor laatste races op Brands Hatch

ENKHUIZEN – Komend weekend staat voor Rob Hartog alweer de laatste British Supersport ronde van het seizoen op het programma. Er wordt gereden op het unieke Brands Hatch circuit, een ware klassieker op de BSB kalender. De coureur uit Enkhuizen vertrekt met een goed gevoel naar de seizoensafsluiter.

Rob Hartog hield een goed gevoel over aan de laatste British Supersport races op Donington Park, waarin hij als vierde en zevende over de finishlijn kwam. De MV Agusta coureur steeg hierdoor naar een achtste positie in de tussenstand. In het weekend van 16 t/m 18 oktober komen de BSB coureurs in actie op Brands Hatch voor de laatste ronde van het rare jaar 2020. Hartog heeft in het voorseizoen een paar sessies gereden op dit circuit, al was het toen wel op de korte variant. De Bike Devil Racing coureur was onder de indruk van deze unieke baan en kijkt er enorm naar uit om het seizoen in stijl af te sluiten.

Het is alweer de laatste ronde van dit korte en rare seizoen. Maar ik kijk er erg naar uit, want Brands Hatch is een unieke baan, ook gezien de rijke historie. We hebben een circuitdag gereden op de korte variant. Hoewel het maar bij twee sessies bleef, was ik wel onder de indruk van deze baan. Vooral de eerste sector is erg bijzonder, want na bocht 1 duik je echt een gat in. We hebben een goed weekend gedraaid op Donington Park, waarin we ons beste seizoensresultaat tot nu toe hebben behaald. We gaan er dan ook voor om de laatste races van het seizoen ook met goede resultaten af te sluiten!”

Rob Hartog

Vrijdag begin het weekend met twee vrije trainingen. Zaterdagmorgen is de kwalificatie, gevolgd door een sprintrace in de middag. De hoofdrace, tevens de laatste race van het seizoen, staat zondagmiddag op het programma. Onderaan in deze nieuwsbrief is het volledige tijdschema te zien.

Reageer op dit onderwerp