Rob Hartog kende up and downs op Brands Hatch

ENKHUIZEN – Rob Hartog genoot volop van het gevecht in de eerste race op Brands Hatch, die hij op een nette zevende plaats wist af te sluiten. In de tweede race kreeg de MV Agusta coureur niet de kans om daar een vervolg aan te geven, aangezien hij met een technisch probleem vroegtijdig de strijd moest staken. Hartog is als negende geëindigd in het British Supersport kampioenschap.

De laatste BSB ronde werd traditiegetrouw op Brand Hatch verreden. De baan was nog zo goed als onbekend voor Rob Hartog, maar hij wist tijdens de eerste dag gelijk al aardig de weg te vinden. Na de eerste vrije training was de Bike Devil Racing coureur veertiende. In de tweede training verbeterde Hartog zijn tijd met twee seconden, alleen op het moment dat hij die tijd zette kwam er een rode vlag situatie en hierom werd deze tijd geschrapt. Jammer, want daardoor viel de positie een beetje tegen. Wel kon Hartog de dag met een goed gevoel afsluiten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Rob Hartog” font_style=”italic”]Ik heb echt genoten van de strijd in de eerste race. Wanneer je eenmaal een goede flow hebt op deze uitdagende baan, dan is het fantastisch om op Brands Hatch te rijden. We maakten gedurende het weekend ook goede progressie en daarom was het erg zuur dat we het niet konden afronden met een goed resultaat in de tweede race. Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit bijzondere seizoen enorm bedanken. Het was ons eerste jaar in de BSB en ik heb genoten van de prachtige circuits waar we zijn geweest. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar een mooi vervolg aan geven!”[/penci_blockquote]

In de kwalificatie liet de 28-jarige coureur zien dat hij deze snelheid in huis had. De sessie werd verreden op een opdrogende baan. In de slotfase was de baan droog, waardoor er snelle tijden gereden werden. Hartog zette een vijftiende tijd overall en was daarmee twaalfde in de British Supersport categorie. Ook de sprintrace liep het naar wens voor de coureur uit Abbekerk. Hartog wist aan te haken bij de strijd voor de vijfde plaats. Het was een prachtig gevecht, waarbij de Bike Devil Racing rijder na een strakke inhaalactie in de laatste ronde als zevende de finishlijn passeerde.

De laatste dag van het BSB seizoen verliep ongelukkig voor Hartog. Na een technisch probleem in de warm-up moest er voor de race nog een motorblok gewisseld worden. Hier had Hartog helaas weinig profijt van in de wedstrijd, want in de vijfde ronde moest hij al vroegtijdig de strijd staken vanwege een elektronisch probleem. Het betekende de eerste nulscore voor Hartog en het was natuurlijk erg zuur dat dit juist gebeurde in de laatste race van het seizoen. De coureur uit Enkhuizen heeft het jaar afgesloten met een negende positie in de eindstand.

Reageer op dit onderwerp