Rijbewijskeuringen in Enkhuizen

Enkhuizen- Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de volgende datum:

  • Dinsdag 21 juli
  • Dinsdag 25 augustus
  • Dinsdag 22 september

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 45,00.  Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00. Plan zelf makkelijk en snel een afspraak in via www.regelzorg.nl. Of bel de afsprakenlijn op 088 – 23 23 300.

De Procedure:

Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl

Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

Onze artsen zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren online voor u in en versturen deze direct naar het CBR.

Begin op tijd

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van Uw rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling vindt u op www.regelzorg.nl.

Reageer op dit onderwerp