Reizen met de trein vanaf 2 juni, maar alleen met een mondkapje

ENKHUIZEN – Vanaf 2 juni past de NS haar dienstregeling weer aan. Zij houden hierbij rekening met de corona-maatregelen van de overheid en het RIVM.

Reguliere dienstregeling

Vanaf 2 juni rijdt de NS de reguliere dienstregeling maar alleen voor noodzakelijk reizen. Een aantal nachttreinen en een enkele andere trein rijdt nog niet. Voor de dienstregeling op station Anna Paulowna verandert er niks, ieder half uur vertrekt er een trein in beide richtingen. De NS adviseert om voor vertrek altijd de reisplanner te checken.

Mondkapjes verplicht en 1,5 meter afstand

Wanneer u gebruikt maakt van het OV is het verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast is het verplicht om de 1,5 meter afstand te houden, in de trein en op de perrons. Om u daarbij te helpen heeft de NS in al haar treinen aangegeven waar u kunt zitten. Op stoelen met een groene sticker mag gezeten worden, dit zijn meestal de stoelen aan de raamzijde. Wanneer er geen stoelen met groene stickers meer over zijn wordt u verzocht te wachten op de volgende trein. De treinen vertrekken niet wanneer er te veel mensen aanwezig zijn. Deze maatregelen zijn er om uw gezondheid en die van het NS-personeel te waarborgen.

Alleen noodzakelijk reizen met de trein

De NS benadrukt alleen gebruik te maken van de trein als dit echt noodzakelijk is. Het dragen van een mondkapje is verplicht als u gebruik maakt van het OV, dus ook als u met de trein reist. Alleen samen krijgen we corona onder controle.