Reis langs de sterren, unieke bordspel Sterrenwacht Orion uitgegeven

REGIO – Vanmiddag zijn de eerste bestelde exemplaren van het door Sterrenwacht Orion uitgegeven bordspel uitgereikt. Dit unieke spellenpakket dat de wereld in gaat onder de naam “Starrun” bevat twee door de sterrenwacht zelf ontwikkelde educatieve bordspellen.

Dat het geen éénvoudige klus was om dit te realiseren mag wel blijken uit het feit dat een grote groep vrijwilligers van de sterrenwacht in totaal ruim anderhalf jaar is bezig geweest voordat het uiteindelijke resultaat was wat het moest wezen. (Tekst loopt door onder fotoserie)

Twee hardmaterialen speelborden en ruim 150 speelkaarten met unieke afbeeldingen zijn er getekend door de Enkhuizer striptekenares Marian Pontier. Marian weet desgevraagd aan Enkhuizen Actueel te vertellen “ik ben er ruim anderhalf jaar lang dag en nacht mee bezig geweest”. En alsof dit nog niet alles was is het door Theo Mulder ontwikkelde spel tot in den treuren gespeeld en getest door een grote groep vrijwilligers van de sterrenwacht. (Tekst loopt door onder fotoserie)

“Keer op keer kwamen we weer kleine dingen tegen die verbeterd moesten worden” verteld Theo Mulder. “Van kleine tekstfoutjes op de speelkaarten tot verkeerde vraagstellingen op de kaarten” Maar uiteindelijk is alles dan toch nog goed gekomen en konden vandaag onder feestelijke omstandigheden de eerste exemplaren uitgereikt worden.

Het ontwerp van de doos waarin het spellenpakket zit is gedaan door de Bannerwinkel, een klein grafisch ontwerpbedrijf uit Enkhuizen. De speelkaarten die bij de spellen horen zijn tweetalig (Nederlands en Engels). Dit omdat er een koppeling is met het project “Sterren Schitteren Voor Iedereen”(SSVI). In dit project worden elk jaar 30 telescopen geschonken aan scholen voor bijzonder onderwijs of groepen minderbedeelden in binnen- en buitenland. Sterrenwacht Orion heeft dit project eerder al ondersteund middels sponsoring van een telescoop.

In dit project worden elk jaar 30 telescopen geschonken aan scholen voor bijzonder onderwijs of groepen minderbedeelden in zowel binnen als buitenland (SSVI is al aanwezig in 65 landen). Orion heeft dit project eerder ondersteunt middels sponsoring van een telescoop.

Dat dit zelfontworpen spel een schot in de roos is en uniek in zijn soort blijkt wel uit een grote serie gerenommeerde namen die dit initiatief een warm hart toedragen. Waaronder de astronauten André Kuipers en Frank de Winne.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp