Reinier Kok en Rinus de Drijver komen uit Australië om de Harddraverij mee te maken

ENKHUIZEN – Nog één keer de Harddraverij meemaken. Dat is de grootste wens van Rinus de Drijver (72) en Reinier Kok (75). Zestig jaar geleden emigreerden zij met hun ouders, broers en zussen naar Australië. De Harddraverij blijft trekken. Rinus: “Het is de beste dag van Enkhuizen.”

Vorige week zijn beide vrienden vanuit Melbourne afgereisd naar Enkhuizen om nog één keer bij de Harddraverij te zijn. Reinier wilde nietsvermoedend bitterballen eten bij Jan Bok van Het Wapen van Urk, beter bekend als Café Bok, het oudste bruin café van Enkhuizen.

Zonder dat hij het wist stond daar Rinus opeens voor zijn neus. Gebbetje! Goede vrienden, maar Rinus had even niet verteld dat hij op hetzelfde moment in Enkhuizen zou zijn.

Reinier: “Ik zeg al jaren: ‘Ik wil nog één keer de Harddraverij meemaken’. De harddraverij is Enkhuizen en Enkhuizen is de Harddraverij. Het is dé dag van het jaar. Vroeger kwamen er al mensen van buiten naar Enkhuizen speciaal terug voor de Harddraverij. Mensen die je het hele jaar niet zag, kwam je bij de harddraverij weer tegen. Het was altijd feest.”

Het hele verhaal leest u bij onze mediapartner Rodi Media

[signoff]

Reageer op dit onderwerp