RecycleSint: Kom ook speelgoed ruilen.

ENKHUIZEN Foto aan– De speelgoedboekjes zijn weer op de deurmat gevallen. Verlanglijstjes worden gemaakt en de kinderhartjes verheugen zich op nieuwe speelgoed. De pinpas draait overuren, de dure Decembermaand komt er weer aan.

Misschien herken je het, dat de speelgoedkast uitpuilt en er ongebruikt speelgoed in huis ligt. Soms ligt het zelfs nog maanden in de verpakking. En toch voert Sinterklaas ieder jaar nieuw speelgoed je huis binnen. Maar waarom elk jaar alles nieuw kopen als je speelgoed ook kunt ruilen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.

RecycleSint: ruilen is het nieuwe kopen!

Met RecycleSint willen wij zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven. Ook willen wij zorgen dat er ook echt gespeeld wordt met het speelgoed wat in huis ligt. Daarom organiseren wij een speelgoedruilmarkt voor Sinterklaas. RecycleSint is niet alleen een duurzaam initiatief, maar ook goed voor je portemonnee.

Hoe werkt het?

Zoek speelgoed, spelletjes, boekjes en andere speelmaterialen waar niet mee wordt gespeeld bij elkaar. Voorwaarde is dat het nog netjes en heel is, Sinterklaas moet het natuurlijk wel nog cadeau kunnen geven.

Tekst loopt door onder de foto

Het speelgoed kun je vanaf 28 oktober inbrengen op één van de inleverpunten. Voor het ingebrachte speelgoed krijg je punten, die je op vrijdag 8 en zaterdag 9 november kunt inruilen voor ‘nieuw’ speelgoed tijdens de speelgoedruilbeurs in Wijdenes.

Al het speelgoed wat overblijft wordt gedoneerd aan de Kinderkledingbank Stedebroec en Stichting Babyspullen.

Praktische info

De speelgoedruilmarkt is op vrijdag 8 november van 19:00 tot 21:00 uur en op zaterdag 9 november van 10:00 tot 13:00 uur “Bij de Buurtvrouw” op Kerkbuurt 52 in Wijdenes. Ouders kunnen speelgoed inleveren vanaf maandag 28 oktober.

Inleverlocaties:

  • Bij de Buurtvrouw, Kerkbuurt 52 in Wijdenes.
  • Paulette Kreuk, Theo Thijssenweg 17 in Grootebroek.
  • Caroline Beelen, Zwaagdijk 10 in Zwaagdijk-Oost
  • Jacques Bloemhof 98 in Hoorn Kersenboogerd.

[signoff]