2.8 C
Enkhuizen
18 januari 2021 08:23
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Provincie zet streep door plannen Enkhuizerzand

ENKHUIZEN – De provincie heeft definitief een streep gezet door de plannen t.b.v. het Recreatiepark Enkhuizerzand in zijn huidige vorm. Dit is gisteren gebleken tijdens de vergadering van de Gedeputeerde Staten. 

Hoe het nu verder moet is vooralsnog onbekend nu het huidige plan met 200 vakantiewoningen vakantiewoningen definitief van tafel is. Wellicht zal de gemeente het besluit van de provincie aanvechten om alsnog in het gelijk gesteld te worden, een andere optie is om weer van voren af aan opnieuw te beginnen en met zijn allen terug naar de tekentafel. Welke beschikbare optie er ook gekozen zal worden het zal allemaal weer een hoge kostenpost met zich meebrengen.

Het definitieve besluit komt niet helemaal als een verrassing, bijna twee leken geleden kwam de provincie al met geluiden naar buiten dat ze de plannen niet zagen zitten en zouden blokkeren. Het kamp van tegenstanders tegen de plannen is blij met de nieuwe ontwikkelingen maar of uitstel ook afstel voor eeuwig is zal moeten blijken uit de stappen die de gemeente nu gaat nemen.
[signoff]

 

 

Reageer op dit onderwerp