‘Prima’ zegt de detailhandel tegen invoering mondkapjesplicht.

ENKHUIZEN – Het ANP heeft een onderzoek gedaan bij de detailhandel over hoe zij denken over een mogelijke verplichting om mondkapjes te dragen in winkels en supermarkten. Daaruit komt naar voren dat Detailhandel Nederland, de overkoepelende organisatie van de detailhandel graag wil meewerken aan de bestrijding van de coronavirus en als daar mondkapjes een verplichting bij wordt dan moet dat maar, zegt Detailhandel Nederland.

CBL, de overkoepelende organisatie voor de supermarkten wil nog niet zover gaan, die wil eerst afwachten waar het RIVM en het kabinet mee gaat komen.  Bij Blokker is men duidelijk, zodra het RIVM met berichtgeving komt zullen wij direct mondkapjes verplicht gaan stellen, en de organisatie voor non-foodwinkels zegt ook in een reactie tegen Retailtrends dat zij ook mondkapjesplicht gaan invoeren als dit het advies van het RIVM gaat worden.

Afgelopen weekend moesten bezoekers aan de Zwarte Markt in Beverwijk wel een  mondkapje dragen en werden handelaren die op de Zwarte Markt en de Bazaar staan ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Of er ooit een verplichting komt om mondkapjes te dragen is nog maar helemaal de vraag, het RIVM liet afgelopen weekend al duidelijk weten hier geen voorstander van te zijn, maar bij veel fracties in de Tweede Kamer is de roep om onderzoek naar het dragen van een mondkapje groot..