Politieke partijen hebben waslijst vragen aan het college over het hertenkamp

ENKHUIZEN – Nu na een grootscheepse sanering het Enkhuizer hertenkamp weer voor het publiek toegankelijk is zitten een aantal politieke partijen nog wel met een wijslijst aan vragen over de toekomst van het hertenkamp en de witte schuur.

De kosten van de sanering waren begroot op 120.000, zo willen Enkhuizen Vooruit, NE, SP HEA en het CDA onder andere weten of de sanering van het project binnen de daarvoor gestelde kaders is gebleven en of er nog extra uitgaven in het vooruitzicht zijn waar nog geen budget voor is toegekend. Ook zou de raad graag een  overzicht zien van de financiële afwikkeling.

Het hertenkamp is niet alleen weer toegankelijk voor publiek maar er zijn ook cliënten die er een dagbestedingsprogramma volgen. Hiertoe wil de raad graag weten hoeveel mensen hier een dagbesteding volgen en om hoeveel dagdelen het dan eigenlijk gaat. Hoeveel medewerkers zijn er eigenlijk in dienst bij het hertenkamp/witte schuur?

Bovenstaande en nog meer vragen hebben de partijen schriftelijk ingediend bij het college, of het toeval is dat de hele lijst met vragen precies komt op het moment dat er een boel commotie is over het verdwijnen van de lama’s uit het hertenkamp is niet bekend.