Politie wil aangifte bejaarde bewoonster niet opnemen na inbraak Gerard Brandtweg

ENKHUIZEN  – Afgelopen nacht is er een inbraak geweest aan een appartementen complex aan de Gerard Brandweg in Enkhuizen. Een bewoonster die dit heeft opgemerkt wil aangifte doen echter blijkt dit niet mogelijk omdat de bewoonster slechts huurster is en geen eigenaar van het complex.

Een inbraak aan een appartementencomplex aan de Gerard Brandtweg laat een vreemde smaak na bij een bewoonster die  hier aangifte over wilde doen. Ze verteld dat ze vannacht wakker werd van de intercom, het bleek dat iemand van buitenaf de intercom geactiveerd had. Nadat de vrouw op leeftijd een hels kabaal boven haar had gehoord was ze angstig geworden en heeft verder geen actie ondernomen.

’s Morgens bleek dat het glas naar de toegangsdeur tot het appartementencomplex was ingeslagen, de vermoedelijke inbreker is hier met zijn arm doorheen gegaan om de toegangsdeur naar het appartementencomplex te openen en is op de bovenverdieping van het appartementencomplex op ramen en deuren gaan bonken. (Tekst loopt door onder foto’s)

De bewoner van deze bovenwoning was ook te angstig om te gaan kijken wat er aan de hand was, en ging pas kijken toen het kabaal bij zijn deur voorbij was. Hij heeft hierbij een koppel weg zien rennen.Toen vandaag in de loop van de dag alle puzzelstukjes in elkaar vielen wilden de hevig geschrokken bewoners aangifte van inbraak in hun appartementencomplex doen bij de politie. Echter heeft deze laten weten hier niets mee te kunnen omdat zij niet de eigenaar zijn van het complex maar slechts huurders.

Als stille getuigen van de brutale inbraak liggen er glasscherven op de vloer van het ingeslagen raam en enkele bloeddruppels van de vermoedelijke inbreken die zich heeft bezeerd bij het inslaan van het glas.
Een week eerder werd er al bij verscheidene bewoners aangebeld door een vreemd persoon met de vraag of ze laptops en smartphones in huis hadden. Of deze zaken iets met elkaar te maken hebben is vooralsnog onduidelijk.

Omdat de politie de aangifte van de bewoners niet wil opnemen hebben de hevig geschrokken bewoners nu de verhuurder van de woningen benaderd met de vraag om aangifte te doen. Tot die tijd heeft de politie wel laten weten extra surveillance in de buurt te gaan houden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp