Enkhuizen Actueel

Algemeen

Politie geeft waarschuwing uit voor “Irish Travellers”

ENKHUIZEN/REGIO – Irish Travellers zijn rondtrekkende klusjesmannen, in de volksmond ook bekend onder de naam “Irish Travellers”

Bij de politie komen weer veel meldingen over Engels sprekende klusjesmannen. Zij bieden verschillende diensten (klussen) aan de deur aan. Het advies dat de politie geeft: ga niet in op spontane voorstellen om klusjes te doen.

Betaal ook geen voorschotten!
Indien u twijfelt of het over een legitiem bedrijf gaat, vraag naar het ondernemingsnummer (KVK-nummer), legitimatiebewijs en een schriftelijke en gedetailleerde offerte. Als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, en u vertrouwt het niet, neem dan onmiddellijk contact op met de politie via 0900-8844.

Als u wordt bedreigd of er is anderszins sprake van spoed, dan belt u 112. Let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Daders gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig.

Als u gelegenheid heeft om foto’s te maken kan dit helpen bij de opsporing. Mocht u signalen hebben waar deze personen verblijven, vaak zijn dit recreatieparken of campings, dan horen wij dat ook graag.

De personen die zich bezighouden met dergelijke praktijken staan erom bekend dat ze hun werkgebied snel verleggen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?