Pluktuin in Enkhuizen is open

ENKHUIZEN – In de maand augustus is de pluktuin op woensdagmiddag van 13:00 – 16:00 open. Je kunt naar hartenlust bloemen en kruiden plukken, en groente oogsten. Ze zien er goed en uitnodigend uit, lekker en biologisch, van de koude grond, de smaak is heel puur; hoogste tijd om te oogsten. De pluktuin is gesitueerd op het terrein van de schooltuinen in het Schootsveld tussen de Vestinggracht  en Nelson Mandeladreef en is te bereiken via het fietspad Wethouder Jan Visserpad. 

De Schooltuin wordt beheerd door MEC De Witte Schuur. De leerlingen van groep 6/7 van de scholen van Enkhuizen werken mee in het schooltuinproject. Elke leerling heeft zijn/haar eigen tuintje. Van april tot oktober komen de klassen elke week naar een tuinles.  Jaarlijks gaat het om ca. 200 leerlingen (9 klassen).

Tijdens de schoolvakanties is de tuin op woensdagmiddag open, de leerlingen kunnen dan komen om hun tuintjes te onderhouden én te oogsten. Het enthousiasme is groot en we zien veel leerlingen met ouders, broer(tjes), zus(jes) opa’s en oma’s en buren op deze middagen. Dit is altijd een feestelijk middag! Er wordt gewied, geplant en geoogst en natuurlijk is het gezellig samen met de bezoekers, die komen kijken wat er van hun ‘gading’ is. Een klein stukje van de tuin is ingericht als een pluktuin, speciaal voor de inwoners van Enkhuizen. In de pluktuin kunnen belangstellenden de bloemen en/of kruiden die op dat moment beschikbaar zijn, plukken en tegen betaling meenemen. Mensen die met moestuinieren willen experimenteren kunnen hier mee werken en van de praktijk leren.  In de maand augustus zijn veel gewassen rijp om te plukken en mooie bloemen voor in de vaas.

Komt u vooral kijken, proeven, plukken en bovenal genieten. De tuin is goed toegankelijk voor minder valide. Open in de maand augustus elke woensdagmiddag van 13:00 – 16:00. Ingang fietspad Wethouder Jan Visserpad.  Komt u met de auto dan kunt u het best in de Violenstraat parkeren.

Heb je vragen of vind je het leuk om mee te helpen in de pluktuin? Neem dan contact met ons op: info@mec-dewitteschuur.nl of 0228-320310 of kom gewoon even langs op de genoemde tijd.

[signoff]