-0.7 C
Enkhuizen
29 november 2020 23:08
Enkhuizen Actueel

Van kerk naar appartementencomplex?

Plannen voor 17 appartementen in de St. Franciscus Xaveriuskerk

ENKHUIZEN – Het Bisdom Haarlem – Amsterdam wil in de St. Franciscus Xaveriuskerk in Enkhuizen 17 appartementen gaan realiseren, daarvoor hebben zij een makelaar en een architectenbureau een principeverzoek laten indienen bij de gemeente Enkhuizen. 

Of het plan van het Bisdom kans van slagen heeft hangt volledig af van het in voorbereiding zijnde Parkeer- en verkeersplan Enkhuizen. De kans op herontwikkeling van de kerk is dus nog erg onzeker, ook omdat er eerst nog een koper voor de St. Franciscus Xaveriuskerk moet worden gevonden.

Positief

Het college van Enkhuizen laat wel weten dat zij positief tegenover de plannen staat om in de kerk 17 appartementen te gaan realiseren. Zodra er meer duidelijkheid is over het parkeren en de manier waarop aan de dan geldende parkeernormen kan worden voldaan en er medewerking aan het dit verzoek in het vooruitzicht gesteld kan worden dan ziet het college kans om voor de kerk de z.g.n  kruimelprocedure te gaan gebruiken.

Het college stelt wel als voorwaarde dat de initiatiefnemer een ruimtelijke motivering laat opstellen om de plannen te onderbouwen en of het wel of geen stedelijke ontwikkeling is en wat de impact op de omgeving zal zijn. De initiatiefnemer zal zo moeten onderbouwen of het plan inpasbaar is in de omgeving en er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

Reageer op dit onderwerp