12.1 C
Enkhuizen
29 oktober 2020 17:16
Enkhuizen Actueel

Enkhuizer helderzienden Joke Maartens-Glastra en Pieter Maartens 60 jaar gehuwd. (Foto: Rodi Media/IH)

Algemeen

Pieter Maartens (89) en Joke Maartens-Glastra (82) vierden hun zestig jarig huwelijk

ENKHUIZEN – Pieter Maartens (89) en Joke Maartens-Glastra (82) vieren vandaag hun zestigjarig huwelijk met een gezellig Chinees etentje thuis in kleine kring met hun drie zonen en schoondochter.

Ter ere van deze feestelijke gelegenheid feliciteerde burgemeester Eduard van Zuijlen, namens de gemeente Enkhuizen, het bruidspaar Maartens vanmorgen persoonlijk.

Het echtpaar ontmoette elkaar ruim zestig jaar geleden bij gezamenlijke kennissen in Enkhuizen. De Limburgse Joke werkte op dat moment als kapster in de haringstad. Haar zuidelijke tongval verraadt nog steeds haar geboortegrond. Joke lachend: “Ik ben een Limburgse West-Fries. ‘Nou… denk!’ hoor je mij ook zeggen, hoor!” 

Echtgenoot en filatelist Pieter is geboren en getogen in Enkhuizen en er nooit meer weggegaan. Hij heeft gewerkt bij firma Sluis & Groot in de zaadveredeling en samen werkte het echtpaar jarenlang als paragnost voor mensen uit binnen- en buitenland. Zestig jaar huwelijk gaat snel, zegt het paar. “We hobbelen gewoon door en praten veel met elkaar.”

Via mediapartner: Rodi Media

Reageer op dit onderwerp