Personeel Syngenta start petitie om directie te dwingen niet uit Plantum te stappen

ENKHUIZEN – Het personeel van Syngenta is trots op het werk wat zij doen, en trots op het bedrijf waar zij werken omdat deze de International Fair Labor Code of Conduct ondersteunt. Deze code respecteert de inbreng van georganiseerde werknemers in vakbonden als het gaat om collectieve arbeidsvoorwaarden.

Enorme teleurstelling

Maar wat kwam de klap hard aan toen het personeel van de directie kreeg te horen dat de directie niet met de vakbonden wil praten over een nieuwe pensioenregeling en zelfs op 27 september uit de brancheorganisatie Plantum is gestapt.

De werknemers van Syngenta zijn nu bang dat zij opdraaien voor een lager pensioen en dat Syngenta door uit Plantum te stappen de collectieve afspraken in de Tuinzaden CAO omzeild en de georganiseerde werknemers en vakbonden buitenspel gaat zetten. Maar ook wordt het de vakbond vrijwel onmogelijk gemaakt om in alle vrijheid te onderhandelen.

Petitie

De werknemers van Syngenta zijn nu een petitie gestart waarin zij de directie oproepen om het besluit om uit Plantum te stappen terug te draaien, opnieuw met de vakbonden FNV, CNV en De Unie in gesprek te gaan over de pensioenregeling voor het personeel en de andere collectieve voorwaarden.

Maar ook eisen zij van de directie dat zij het personeel en de vakbonden respecteren en zich gaat houden aan de gemaakte afspraken in de CAO Tuinzaden, zodat het personeel van een goede CAO verzekerd zijn, nu en in de toekomst.

Via tekendepetitiefnv.nl  kan  men tot vrijdag 22 november tekenen, in week 48 zal dan de petitie worden overhandigd aan directeur Arend Schot.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp