Personeel Sandd straks massaal werkloos door fusie met PostNL

ENKHUIZEN – PostNL en Sandd gaan per 1 februari fuseren waarbij Sandd stopt als postbedrijf. Door het opheffen van Sandd gaan veel medewerkers van Sandd hun baan verliezen. Landelijk werken bij Sandd ruim 16.000 mensen waarvan minder dan de helft meegaan naar PostNL.

Om hoeveel Sandd-medewerkers in de gemeente Medemblik is onduidelijk, wel is duidelijk dat veel werknemers dagen en tijden krijgen aangewezen waarop zij niet kunnen. Veel medewerkers reageren dan ook door te zeggen dat PostNL ze de dagen en tijden door de ‘strot’ duwt, en als je het er niet mee eens bent dan ook geen baan meer hebt bij PostNL.

Veel Sandd-medewerkers werken nu alleen op dinsdag en vrijdag, bij PostNL worden de bezorgers ook op andere dagen ingeschaald waarbij vooral de zaterdag bij velen een groot probleem is. PostNL zegt in een reactie dat dit moet omdat het huidige PostNL-personeel ook op de zaterdagen werkt en zij deze niet willen benadelen.

Maar het grootste struikelblok is toch wel de totaal andere manier van werken bij PostNL ten opzichte van Sandd. Waar ze voorheen de post thuis kregen en deze tussen 07:00 en 21:00 uur moesten bezorgen, hebben ze deze vrijheid niet meer bij PostNL.

Een deel solliciteert überhaupt niet vanwege de grote afstand naar een eventuele nieuwe baan. Zo werken in totaal 500 mensen op het hoofdkantoor in Apeldoorn en een nabijgelegen sorteercentrum. Dat is een regio waar PostNL geen sorteercentrum heeft en dus ook geen sorteerders zoekt. Kantoormedewerkers zouden naar Den Haag moeten, waar het hoofdkantoor van PostNL staat. Velen vinden dat te ver.

Verschillende ondersteunende medewerkers die wel hebben gesolliciteerd en een aanbod kregen, zeggen tegen de NOS dat het aanbod financieel en wat betreft uren minder is dan wat ze nu hebben.

 

Reageer op dit onderwerp