Parkeerprobleem Enkhuizen houdt voorlopig aan, realisatie parkeerterrein Flevolaan uitgesteld

ENKHUIZEN –  Reeds in 2017 besloot uw raad in te stemmen met de realisatie van een overloopparkeerterrein locatie Flevolaan. Hiertoe was een uitgewerkt plan gemaakt voor het realiseren van 100 parkeerplekken t.b.v. personenauto’s en 8 toeringcarbussen.

Naar nu blijkt zal de realisatie van deze parkeerplekken voor voorlopig op de lange baan worden geschoven, dat is wat B&W in een brief aan de gemeenteraad laat weten. Na opzeggen van het huurcontract met Pipelife in 2018 heeft Pipelife laten weten er grote problemen mee te hebben als zij het terrein niet meer kunnen gebruiken voor plaatsen van hulpgoederen en als parkeerplaats voor personeel.

De gemeente kan juridisch vasthouden aan het opzeggen van de overeenkomst maar wil zich schikken in de belangen van Pipelife om de bedrijfsvoering niet te dwarsbomen. Pipelife heeft laten weten dat zij nog geen alternatief voor handen hebben als het beoogde terrein niet meer door het bedrijf gebruikt kan worden. Waarbij het overigens niet verboden kan worden voor personeel van Pipelife om evengoed op het terrein te gaan parkeren als dit wel is omgetoverd tot een plek voor lang parkeren.

Ondanks dat er nu nog geen snelle oplossing voor handen is om dit terrein snel voor ruim 100 automobilisten toegankelijk te maken voor lang parkeren heeft de gemeente intern wel alvast de benodigde voorbereidingen getroffen om het terrein opnieuw in te richten zodra er een oplossing voor het probleem van Pipelife is.

Het zoeken naar een parkeerplek in Enkhuizen zal voor de automobilisten dus voorlopig nog even een bron van ergernis blijven waarbij we ons mogen afvragen of de Flevolaan sowieso wel een geschikte optie zou zijn gezien de afstand tot de binnenstad.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp