Overname AEB door HVC gaat mogelijk toch door

ENKHUIZEN – Dit is de uitkomst van de besloten vergadering afgelopen vrijdagochtend die door HVC en AEB bij HVC werd gehouden.

Na afloop van de vergadering bleek dat de aandeelhouders van HVC niet negatief tegenover de overname van AEB staan maar dat er eerst een diepgaand onderzoek moet worden gehouden naar AEB en de levensvatbaarheid van AEB na overname door HVC. Mocht de overname doorgaan dan gaat HVC niet alle 6 de ovens opknappen maar sluit er 2 van de 6, de overgebleven 4 worden dan opgeknapt naar de huidige eisen om zo weer warmte te kunnen leveren aan de huizen in Amsterdam.

Vanuit de gemeenteraden van de gemeenten die aandeelhouder zijn bij HVC klinken veel negatieve geluiden tegen deze plannen, zo wil de overgrote meerderheid niet opdraaien voor de ellende die door Amsterdam bij AEB zijn veroorzaakt.

Er gaat nu eerst een oriënterend onderzoek worden gestart waarbij de boeken van AEB worden ingezien en met AEB en de politiek van Amsterdam wordt gepraat. Het college van Amsterdam heeft al aangeven veel te zien in overname door HVC omdat deze al met de omslag naar groene energie bezig is.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp