Orion present tijdens de Open Dag Water & Recreatie

BOVENKARSPEL – Op zondag 23 juni 2019 vindt voor de 29ste keer de Open Dag Water & Recreatie plaats in het natuur/recreatiegebied Het streekbos. Ook Volkssterrenwacht Orion is tijdens deze open dag van 10 – 16 uur open voor publiek.

Bij Orion is de laatste tijd hard gewerkt aan een aantal vernieuwingen in de vitrinekasten; er is informatie over  hoe te wonen in de toekomst op de planeet Mars en er is uitgebreid aandacht voor de eerste voetstap  op de maan op 21 juli a.s.  50 jaar geleden. De expositieruimte zelf is wbt de inrichting ook veranderd, zodat publiek  nog beter overzicht heeft over alles, wat Orion te bieden heeft op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart.

Nieuw is een elelectrospel  met vele vragen over sterrenkunde en ruimtevaart  om zelf te spelen en bezoekers kunnen kennis maken met het door Orion ontwikkeld educatief bordspel , dat je kennis over het heelal uitbreidt.

Ook kunnen bezoekers  op de foto met een  dino hoofd op ware grootte. Ga op de foto als astronaut( met eigen camera kan een foto gemaakt worden. Ook kan er een echte meteoriet worden vastgehouden; hoe leuk is dat..

Op het dakterras  staat een speciale zonnetelescoop, waarmee naar de zon gekeken kan worden. In het planetarium zijn doorlopend korte voorstellingen over het heelal.

Meer info op: www.volkssterrenwachtorion.nl of kijk op Facebook.

War betreft deze Open Dag Water & recreatie: dit jaar zijn er voor zowel jeugd als volwassenen veel  gratis activiteiten  in, op en om de recreatieplas in het recreatiegebied Het Streekbos aan de Veilingweg in Bovenkarspel.

Kom gezellig op 23 juni naar het Streekbos om te kijken of mee te doen met de activiteiten.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.