Optreden Temple Church Boys’ Choir in de Zuiderkerk

ENKHUIZEN – Woensdag 24 juli, om 19.30 uur, zingt in de Zuiderkerk in Enkhuizen het Londense Temple Church Boys’ Choir.

Iedereen kent het King’s College jongenskoor uit Cambridge. Het jongenskoor van de Temple Church in Londen is van datzelfde topniveau. Woensdag 24 juli is het te horen in de Zuiderkerk in Enkhuizen.

Het koor is verbonden aan de Temple Church in Londen, een prachtige kerk, verscholen in een rustige wijk achter Fleetstreet. De kerk dateert uit 1185, herbergt graven van Tempelridders en komt voor in “De Da Vinci Code” van Dan Brown. Hier wordt al eeuwen de lat voor koormuziek heel hoog gelegd. De jongens oefenen dagelijks en de muziek is ingebouwd in hun schoolopleiding.

De jongens hebben opgetreden van Australië tot de Verenigde Staten van Amerika en verzorgen deze zomer – van 24 tot en met 26 juli – drie optredens in Noord-Holland.

“Het is goed voor de jongens, voor de samenhang en de samenklank om af en toe een korte tournee te hebben”, aldus dirigent (Choirmaster) Roger Sayer. “We zijn enkele jaren geleden al eens in Nederland geweest en daar is een band ontstaan. Via onze contacten hebben we drie mooie kerken gevonden waar we graag willen zingen: Enkhuizen, Monnickendam en Schagen.”

Roger Sayer is één van de meest vooraanstaande organisten in Engeland. Naast het dirigeren van zijn koor geeft hij regelmatig concerten op de grote orgels in Europa, de Verenigde Staten en Australië. In de bekende film ‘Interstellar’ speelde hij de Oscar-genomineerde orgelmuziek.

Het Temple Church Boys’ Choir zingt die typische prachtige Engelse kathedraalmuziek van o.a. Händel, Britten en Stanford maar ook koorwerken van Bach, Mendelssohn en Fauré.

Aanvangstijd 19.30 uur. De concerten duren ongeveer anderhalf uur (inclusief pauze). Entree €10

[signoff]

Reageer op dit onderwerp